GESCHIEDENIS

In 1977, ik was toen pas 14 jaar, kocht ik mijn eerste Duitse Herder,een africhtingshond, later mijn eerste kynologische herder: Astra v. Nieuwlandshof, een dochter van Wereld Sieger Dingo von Haus Gero
Omdat de hondenclub bij mij achter het huis zat in Hollandscheveld, ben ik daar ook meteen lid geworden en gaan trainen. Heb met Astra vele successen gehad en er 2 nestjes mee gefokt. Ze is helaas net voor haar 10e jaar overleden, maar het is en blijft je eerste Duitse Herder, die vergeet je nooit meer.
Later heb ik zelf menig hond voorgebracht en prachtige resultaten behaald. Het hoogtepunt was toch wel het voorbrengen van Fygi v. Alexyrvo Hof. We maakten toen V-Auslese in 1997 op de Siegerschau. Een topjaar voor Nederland, 3 Nederlandse honden in de Auslesegroep dat jaar. Ginger v. Blickfeuer, Fygi v. Alexyrvo Hof en Xantos Xano. Ook met mijn eigen teef Ayla v. Nieuwlandshof behaalden we zeer mooie resultaten. In België vice-siegerin, op de KCM 3e U, op de BSZS U42 en in Italië V4.
Ze heeft dan in alle landen ook een prima stukje pakwerk laten zien.

 

Al jaren lang ben ik pakwerker bij ons op de vereniging. en van 1983 t/m 2007 actief geweest als wedstrijdpakwerker. Heb dan ook menige wedstrijden, maar voornamelijk op aankeuringen pakwerk gedaan. Was altijd erg leuk om te doen, maar door mijn werkzaamheden en ook soms wat lichamelijke klachten moest ik hiermee stoppen.
In 2007 heb ik dan ook de gouden speld van verdienste mogen ontvangen.

 

Sinds 1995 heb ik een bestuursfunctie bij Kringgroep Hoogeveen. Eerst jaren als Commissaris Kynologie , daarna als secretaris en momenteel voorzitter. Dit doe ik nog steeds met veel plezier, en ben trots op mijn Kringgroep Hoogeveen. We zijn dan ook op de KCM al 17 keer uitgeroepen tot de beste kringgroep.

 

Ook ben ik een aantal jaren naar Cyprus geweest om daar de mensen het africhten te leren, en natuurlijk een hond voorbrengen op hun shows. Ben daar toen ook best of show geworden. Ze hebben daar het 2e jaar ook het eerste Sch.H examen gehad. Zo proberen ze ook daar de richtlijnen van de SV te volgen. Eerst een hond afröntgenen, africhten en aankeuren. Daarna mag er pas gefokt worden. Een goed streven van deze mensen. Voornamelijk onder leiding van Georgio Kyriacos, een man die ook regelmatig goeie honden uit Europa heeft.
Ook ben ik in Finland en Italië geweest om honden uit te brengen, in Italië behaalde ik twee keer een V- Auslese.
Prachtig om dit alles mee te maken. Hoop dat dit nog vele jaren door zal gaan. Zolang wij hier nog veel plezier aan hebben zal dit zeker gebeuren.

Ik heb mijn kennelnaam Van de Albartshoeve aangevraagd in 1984. Ik zou toen gaan wonen aan de Albartsweg, vandaar deze naam.

 

Foto's

Soll es einmal ein Guter sein, nimmst du ein Hund vom Suentelstein